måndag 26 september 2011

Kaffe, kaffe, kaffe...

Innan jag började plugga i Lund för fyra och ett halvt år sedan, drack jag aldrig kaffe. Fy vad jag tyckte det var äckligt! Beskt och trist. Men under tentapluggsperioderna, när jag var som mest trött och satt och nickade till på SOL, med näsan bokstavligt talat i böckerna - ja, då började jag mer och mer dricka kaffe. Det började med "mjölk med kaffe", som övergick till "kaffe med mjölk". Jag har aldrig riktigt lärt mig att dricka kaffe helt svart.

I somras (det vill säga när jag inte pluggade) drack jag inte en enda kopp kaffe. Helt otroligt. På kliniken dricker jag ofta två koppar om dagen. Det är verkligen bara för att hålla mig pigg och vaken. Inte det lättaste alltid att sitta pigg, alert och koncentrerad klockan åtta på morgonen under röntgenronderna. Röntgenläkare är för övrigt något jag inte tror att jag skulle klara av. Alltså, rent intellektuellt är det klart att jag skulle klara det men nej, jag skulle aldrig palla att sitta i ett mörkt rum hela dagarna och tolka bilder. Då skulle det lätt krävas fem, sex koppar kaffe för mig!

Aja. Kaffe är faktiskt också trevligt efter maten på middagar tycker jag. Och som fika. Men gärna något sött till. I dagens DN står det att kvinnor som dricker kaffe har mindre risk för att drabbas av depression. Alltid något!

Nu ska jag sova. Har varit i skolan hela dagen och på kvällen hade jag jour. Jouren var rolig och lärorik - som vanligt. BRA!

3 kommentarer:

 1. Välkommen till kaffeträsket!
  Hittat något favoritkaffe ännu?

  http://drnils.blogspot.com/2010/07/kaffetrasket.html

  SvaraRadera
 2. Nämen titta, du förstår precis vad jag menar! :D Nja, faktiskt inte. Har precis avslutat min placering på ortopeden. Där drack alla ur en automat. Det kaffet har jag inte druckit av ännu. Pressbyrånkaffe är det längsta jag kan sträcka mig till, om det inte är bryggkaffe. Har du något tips?

  SvaraRadera
 3. Jag drack av kaffet på ortopeden - saknar det inte. Inte heller den mystiska vätska som kallades "vitt" och gavs istället för mjölk...

  Jag har inte hunnit prova på så många riktiga kaffesorter ännu men colombianskt verkar aldrig svika. Har annars fastnat för att värma mjölk i micron och röra ner snabbkaffet "Nescafé Lyx"...

  SvaraRadera