torsdag 15 september 2011

Debattinlägg i Göteborgs-Tidningen idag

Signerat MSF, Sveriges Yngre Läkares Förening och Svenska Läkaresällskapets Kandidatförening.

Har fått många glada tillrop idag på inlägget. Det känns förstås jätteroligt. Det är en viktig fråga och jag är glad över att MSF får chans att synas i debatten som berör oss läkarstudenter i allra högsta grad. Vill vi ha en inkompetent framtida läkarkår? Självklart inte. Det är dags att på allvar ta tag i bristen på AT- och ST-platser.

3 kommentarer:

  1. Hurdana chanser tror du det finns att få regeringen att agera i AT/ST-frågan?


    (jag skrev förresten ihop en längre text om nyheten och utvecklingen av läkarnas arbetsmarknad, inklusive några referenser till de senaste dagarnas artiklar av MSF, SYLF, OMSiS med flera, ifall du någonsin skulle behöva ett garanterat effektivt sömnpiller...
    http://läkarstudent.se/forum/viewtopic.php?f=48&t=1296 )

    SvaraRadera
  2. Hej Nils!

    Jag såg det, så bra skrivet! JAG somnar INTE av sådan läsning. :)

    Jag hoppas framför allt att landstingen nu inser att de måste hänga på tåget. Vi har en verklig brist på legitimerade läkare och på specialistläkare. Denna måste tillgodoses. Regeringen kan uppmana och föreslå landstingen att satsa mer på AT- och ST-tjänster. Dock måste man komma ihåg att landstingen bestämmer själva hur de till slut gör och det är nog ganska väl känt att de inte gillar starka direktiv från regeringen om vad de skall göra med sina pengar.

    Jag hoppas också att regeringen i framtiden tänker ett steg längre och för en dialog med landstingen, innan de lägger fram förslag som dessa. Regeringens satsning på vården är mycket välkommen, men som du också vet så kan man inte bara satsa i ena änden.

    SvaraRadera
  3. Du är för snäll i omdömet om mina blygsamma skrivfärdigheter... :)

    SvaraRadera