lördag 20 mars 2010

Carl-Henric Svanberg om ledarskap

Kom precis hem från Lunicores event med Ericssons förre VD, tillika ordförande i BP, Carl-Henric Svanberg. Oerhört inspirerande att lyssna till, då han på ett väldigt öppet och ärligt sätt beskrev sin karriär, sin syn på ledarskap och livet i största allmänhet. Han pratade om människor som ger energi och de som tar energi. Att det är viktigt för en ledare att ge energi. Jag frågade honom då var han får sin energi från. Hans svar var: människor. Människor ger Carl-Henric Svanberg energi. Jag förstår vad han menar och kan inte annat än hålla med.

Har precis bryggt en kopp te och ska återgå till tentaplugget, dagens organ: NJUREN. Senare ska jag hjälpa Fanny att flytta.

1 kommentar:

  1. Han får sannolikt väldigt mycket energi av sina jätteinkomster också. En vanlig läkarlön kommer man inte långt på här i Svedala. Nej, ska man hänga med och ligga på topp så gäller det att skaffa sig en position inom den innersta och översta kretsen, där årsinkomsterna avrundas till miljontals kronor.

    För övrigt erkände Lås-Kalle för inte alltför länge sedan att pengarna var mycket viktiga, fastän inte uttryckt så tydligt.

    SvaraRadera