måndag 16 november 2009

Matlådetips

Det här gjorde jag i helgen. Perfekt som matlåda! Fräscht, nyttigt och inte speciellt dyrt. Ikväll tänkte jag göra samma sak men ha i mograbiah, eller "pärlcouscous" som det också kallas och göra en tzatziki till.

Stek en hel kycklingfilé (skär inte upp i småbitar, det blir så torrt då), salta och peppra, ha på lite örtkryddor. Timjan är gott till. Gör en sallad på tomater, rödlök, grönsallad, morötter m.m. och blanda till en vinägrette. Ett bra tips är att tänka: "ju mer färg, desto bättre" när det gäller grönsaker. De är mer näringsrika än andra.

Tzatziki blandar man enkelt till med lite turkisk yoghurt, vitlök, avrunnen gurka (tips, lägg den strimlade grukan i ett kaffefilter innan), olivolja, vinäger, salt och peppar. Et voilà!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar