fredag 13 november 2009

Räkrätt från Chiang Mai

Lätt, spännande och otroligt god rätt som tillagas i mikron (!). Snabbt går det. Just för tillfället har jag ingen mikrovågssäker form hemma, så jag gör det hela på spisen. Det går bra det med.

1 grön paprika
2 msk olja
1 msk curry
1-2 pressade vitlöksklyftor
½ tsk paprikapulver
cayennepeppar
1 burk (400 g) hela tomater
3 msk chilisås
1 dl vispgrädde
500 g räkor med skal

Ansa och skär paprikan i strimlor. Lägg dem i en ljup glas- eller keramikform. Tillsätt oljan, vitlöken, curryn, paprikapulvret och en aning cayennepeppar. Täck formen med glaslock eller smörgåspapper. Fräs på effektläge 10 i 3 min. Tillsätt tomaterna med sitt spad, chilisåsen och grädden. Koka ytterligare 8-10 minuter på samma effektläge. Blanda i de skalade räkorna. Servera rätten genast med kokt ris.

Istället för vispgrädde brukar jag ha i vanlig matlagningsgrädde. Tycker också att det blir godare om man tar i lite mer av kryddorna, men det är förstås en smaksak. Ställ fram cayennepepparn till serveringen, så kan gästerna få det så starkt som de vill!

Recept från Mikrovågskokboken.



1 kommentar:

  1. Nej du, kära syster, det där måste vi laga någon gång igen! :)

    SvaraRadera