1 grön paprika
2 msk olja
1 msk curry
1-2 pressade vitlöksklyftor
½ tsk paprikapulver
cayennepeppar
1 burk (400 g) hela tomater
3 msk chilisås
1 dl vispgrädde
500 g räkor med skal
Ansa och skär paprikan i strimlor. Lägg dem i en ljup glas- eller keramikform. Tillsätt oljan, vitlöken, curryn, paprikapulvret och en aning cayennepeppar. Täck formen med glaslock eller smörgåspapper. Fräs på effektläge 10 i 3 min. Tillsätt tomaterna med sitt spad, chilisåsen och grädden. Koka ytterligare 8-10 minuter på samma effektläge. Blanda i de skalade räkorna. Servera rätten genast med kokt ris.
Istället för vispgrädde brukar jag ha i vanlig matlagningsgrädde. Tycker också att det blir godare om man tar i lite mer av kryddorna, men det är förstås en smaksak. Ställ fram cayennepepparn till serveringen, så kan gästerna få det så starkt som de vill!
Nej du, kära syster, det där måste vi laga någon gång igen! :)
SvaraRadera